Vyzkoušejte recept na jemný a vláčný moučník s bílou a mléčnou čokoládou, který výborně chutná s čerstvým ovocem a šlehačkou.
náplň | |
---|---|
250 g | smetanový sýr Philadelphia |
50 g | cukr krupice |
ˇ1 ks | vejce |
100 g | bílá čokoláda |
těsto | |
80 g | máslo |
100 g | čokoláda |
100 g | cukr krupice |
2 ks | vejce |
85 g | hladká mouka |
0.5 lžičky | prášek do pečiva |
0.5 lžičky | sůl |
Moučník připravujeme ze dvou směsí, bílé krémové náplně a hnědého čokoládového těsta. Dále potřebujeme pečící formu o velikosti cca 25x18 cm, kterou vyložíme pečícím papírem tak, aby o několik centimetrů přesahoval boční stěny.
Začneme přípravou bílé náplně. Bílou čokoládu nasekáme na drobné kousky. V míse prošleháme krémový sýr s cukrem a vejcem do hladkého krému, do kterého vmícháme bílou čokoládu. Bílou náplň odložíme stranou.
Připravíme si čokoládové těsto. Prosátou mouku promícháme s práškem do pečiva a solí. V hrnci přivedeme vodu k varu a poté na hrnec postavíme ohnivzdornou mísu. Hrnec sundáme z tepla a v míse rozpustíme za stálého míchání máslo a na kousky nalámanou mléčnou čokoládu. Do hladké směsi vmícháme cukr a po zchladnutí zašleháme postupně vejce a mouku.
Polovinu čokoládového těsta nalijeme do formy, poté naneseme bílou náplň, kterou zakryjeme zbývajícím těstem. Pomocí špejle zlehka horní vrstvy promícháme, aby vzniklo mraorování a koláč pečeme při 180°C asi 25 až 30 minut dozlatova. Po upečení necháme koláč zchladnout a poté ho pomocí pečícího papíru vyjmeme z formy a nakrájíme na kostky.
Jemný koláč s čokoládou podáváme jako slavnostní moučník, který zdobíme čersvým ovocem a šlehačkou.
Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky
Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena