Pestrý salát z černé čočky

Recept na salát, který je nabitý vitamíny. Lehký a rychlý hlavní chod, který v pracovním týdnu přijde vhod.


4.817x
30 min

Ingredience

5-6 ksrajčata
2-3 lžíceolivový olej
2-3 kszelená paprika
250 gčerná čočka

podle chuti

sůl
citron
bylinky

Postup přípravy

Černou čočku probereme, propláchneme na sítu a vsypeme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme cca 25 minut, až je čočka měkká. Ke konci vaření přidáme sůl. Uvařenou černou čočku scedíme a necháme okapat.

Mezitím si očistíme zelenou papriku a rajčata. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky.

Čočku vsypeme do velké mísy, přidáme ostatní zeleninu a zalijeme ochuceným olivovým olejem. Olivový olej dochucujeme solí a sušenou bazalkou, ale lze použít i jiné bylinky podle vlastní chuti. Salát dobře promícháme, zakápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a můžeme podávat.

Pestrý salát z černé čočky podáváme jako lehký oběd či večeři, ke kterému postačí přikusovat čerstvé pečivo či opečený toast, ale i samostatně zasytí.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pestrý salát z černé čočky

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena