Vaření.czReceptyPestrý salát s hovězím masem

Pestrý salát s hovězím masem

Vyzkoušejte recept na pestrý zeleninový salát s pikantní zálivkou a plátky hovězího steaku.


4.126x
45 min

Ingredience

1 svazečekředkvičky
1 kskarotka
0.5 kssalátová okurka
200 gbaby rajčata
2 ksnať jarní cibulky
1 balenísměs listových salátů
2 kshovězí steak á 200 g

zálivka

1 stroužekčesnek
1 kslimetka
1 ksčervená chilli paprička
1 lžíceústřicová omáčka
1 lžícekukuřičný sirup

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Hovězí steaky lehce rukou naklepeme, potřeme vydatným množstvím oleje a z obou stran osolíme hrubou solí a opepříme čerstvě mletým pepřem. Steaky necháme asi 30 minut při pokojové teplotě odležet. Mezitím si připravíme zeleninu na salát a pikantní zálivku. Začneme zálivkou. Očištěnou čerstvou chilli papriku zbavíme jadérek, česnek oloupeme, vše nasekáme nadrobno a vložíme do hmoždíře. Přidáme sůl a pepř a vše rozdrtíme do hladka. Pak přidáme kukuřičný sirup, ústřicovou omáčku, lžíci olivového oleje a šťávu z jedné limetky. Zálivku na pestrý salát důkladně promícháme, podle potřeby dochutíme a necháme odležet. Zeleninu na salát nejdříve očistíme, omyjeme a pak nakrájíme. Karotku pomocí škrabky upravíme na hoblinky, ředkvičky, okurku a baby rajčata nakrájíme na stejně velké kousky. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka a oloupanou šalotku nasekáme nadrobno. Směs listových salátů s očištěnou zeleninou vložíme do mísy a až těsně před podáváním vše promícháme s pikantní zálivkou. Odleželé steaky opečeme na horké suché pánvi z obou stran přibližně 2 - 3 minuty (záleží na výšce steaku) dozlatova. Poté maso zabalíme do alobalu a vložíme asi na 8 -10 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Následně steaky vyjmeme z trouby a necháme ještě asi 7 minut odpočinout. Hovězí steaky nakrájíme šikmým řezem na plátky. Zeleninový salát ochucený zálivkou navršíme na talíře, poklademe plátky steaku, pokapeme šťávou z masa a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k pestrému salátu s hovězím masem je čerstvé pečivo.

Máte chuť na hovězí? Vrhněte se na jednoduché chilli con carne

Vyzkoušejte si připravit krok za krokem texaskou specialitu - pikantní pokrm chilli con carne, kde kromě hovězího a zeleniny užijeme i pořádnou dávku koření a chilli papriček.

Máte

Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!

Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.

Polníček


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pestrý salát s hovězím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena