Péřové knedlíky

Tyto knedlíky jsou velmi vhodné ke smetanovým omáčkám a nebo na sladké variace.


3.053x
90 min
1×

Postup přípravy

V míse rozetřeme droždí se lžičkou cukru, přidáme dvě lžíce vlažného mléka a lžíci mouky. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Pak přidáme rozkvedlaný žloutek v mléce, prosátou jemně osolenou mouku, zbytek cukru a důkladně propracujeme do těsta. Zaprášíme jej moukou a pod utěrkou necháme necelou hodinu kynout. Potom z těsta utvoříme malé knedlíky, které ještě krátce necháme kynout. Mezitím si připravíme velký hrnec s vodou, přikryjeme ho utěrkou a dobře podvážeme. Druhý velký hrnec si připravíme místo pokličky. Nakynuté knedlíky rozložíme na utěrku dále od sebe, zaklopíme druhým hrncem a od doby varu vody vaříme osm minut. Pak péřové knedlíky propíchneme vidličkou a podáváme. Péřové knedlíky se rozplývají na jazyku.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Péřové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena