Péřové knedlíky

Tyto knedlíky jsou velmi vhodné ke smetanovým omáčkám a nebo na sladké variace.


3.053x
90 min
1×

Postup přípravy

V míse rozetřeme droždí se lžičkou cukru, přidáme dvě lžíce vlažného mléka a lžíci mouky. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít.

Pak přidáme rozkvedlaný žloutek v mléce, prosátou jemně osolenou mouku, zbytek cukru a důkladně propracujeme do těsta. Zaprášíme jej moukou a pod utěrkou necháme necelou hodinu kynout.

Potom z těsta utvoříme malé knedlíky, které ještě krátce necháme kynout.

Mezitím si připravíme velký hrnec s vodou, přikryjeme ho utěrkou a dobře podvážeme. Druhý velký hrnec si připravíme místo pokličky.

Nakynuté knedlíky rozložíme na utěrku dále od sebe, zaklopíme druhým hrncem a od doby varu vody vaříme osm minut.

Pak péřové knedlíky propíchneme vidličkou a podáváme. Péřové knedlíky se rozplývají na jazyku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Péřové knedlíky

Zpět na recept