Perníkové těsto

Těsto s medem a kořením na perníčky nejen na stromeček, ale i k zakousnutí.


4.6109x
0
12×

Postup přípravy

Vejce a prosátý cukr důkladně v míse promícháme. Přidáme tekutý med (nechávám přes noc na topení), rozpuštěné máslo i koření a vše spolu dobře promícháme. Polovinu mouky smícháme se sodou a postupně přisypáváme do tekuté směsi. Zbylou mouku nasypeme na vál, vyklopíme obsah mísy a rukama uhněteme nelepivé pevné těsto. Hotové těsto vložíme do mikrotenového sáčku a necháme jej 4 dny odležet při pokojové teplotě. Pak těsto rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na plát 3 - 5 mm silný. Pomocí formiček vypichujeme různé tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Plech vložíme do předehřáté trouby a perníčky pečeme asi 7 minut na 220 °C. Mírně vychladlé perníčky potřeme pro lesk rozšlehaným vajíčkem. Studené perníčky potom zdobíme bílkovou polevou a necháme alespoň týden rozležet.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Perníkové těsto

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena