Perníčky ze žitné mouky

Varianta klasického receptu na domácí perníčky.


2.996x
45 min

Postup přípravy

Vejce, tuk, cukr a med smícháme v míse. V hmoždíři roztlučeme nové koření, badyán, skořici a hřebíček a přidáme je do mísy. Dále přidáme ořechy, jedlou sodu a nakonec mouku. Ze směsi vypracujeme těsto, které následně necháme při pokojové teplotě asi 1 až 2 dny proležet. Těsto poté rozválíme na tloušťku okolo 4mm a vykrajujeme různé tvary. Plech vymastíme a jednotlivé perníčky na něj poklademe. Před pečením potřeme perníčky ušlehaným vejcem a pečeme při teplotě asi 150°C. Po upečení perníčky zdobíme bílým sněhem, nebo je máčíme v čokoládě.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Perníčky ze žitné mouky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena