Perníčky ze žitné mouky

Varianta klasického receptu na domácí perníčky.


2.996x
45 min

Postup přípravy

Vejce, tuk, cukr a med smícháme v míse. V hmoždíři roztlučeme nové koření, badyán, skořici a hřebíček a přidáme je do mísy. Dále přidáme ořechy, jedlou sodu a nakonec mouku. Ze směsi vypracujeme těsto, které následně necháme při pokojové teplotě asi 1 až 2 dny proležet.

Těsto poté rozválíme na tloušťku okolo 4mm a vykrajujeme různé tvary. Plech vymastíme a jednotlivé perníčky na něj poklademe. Před pečením potřeme perníčky ušlehaným vejcem a pečeme při teplotě asi 150°C.

Po upečení perníčky zdobíme bílým sněhem, nebo je máčíme v čokoládě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perníčky ze žitné mouky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.