Perkelt pusta

Recept na perkelt z masa a brambor.


3.02x
60 min

Ingredience

0.5 lvývar
1 kgbrambory
200 gcibule
1 hrstpažitka
125 gsádlo
2 ksrajče
3 kspaprika zelená
800 ghovězí zadní

podle chuti

česnek
sůl
feferonka
paprika mletá

Postup přípravy

Maso pokrájíme na větší kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném tuku, přidáme utřený česnek, kmín a posypeme paprikou. Přilijeme trochu vývaru a vydusíme na tuk. Přidáme maso, osolíme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni pod pokličkou. Občas podlijeme vývarem. Když maso začne měknout, přidáme na kousky nakrájené papriky, rajčata, feferonku a brambory. Perkelt 15 - 20 minut dusíme, potom přilijeme trochu vývaru a pod pokličkou ještě krátce povaříme. Perkelt pustu podáváme s pečivem a zdobíme kolečky zelené papriky.
user-icon

autor viluš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Perkelt pusta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena