Kuřecí žaludky na žampionech s uzenou paprikou

Velmi chutný paprikáš z kuřecích žaludků připravený v perkeltovém základě s uzenou paprikou, zeleninou a žampiony. Recept na sytý maďarský pokrm k obědu nebo večeři.


2.820x
120 min

Postup přípravy

Kuřecí žaludky očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme na kostky a česnek na plátky. Zelenou papriku zbavíme stopky, jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na proužky. Omytá rajčata nakrájíme na měsíčky.

Na rozehřátém vepřovém sádle orestujeme cibuli do sklovita, přidáme plátky česneku, necháme pěkně rozvonět (asi 1 minutu), přidáme mletou sladkou papriku a mletou uzenou papriku, necháme za stálého míchání rozpustit v horkém tuku, přidáme domácí rajčatovou šťávu, orestujeme, podlijeme malým množstvím horké vody, opakovaně podlijeme a vydusíme až na tuk, celkem třikrát.

Do připraveného základu vložíme kuřecí žaludky, zprudka opékáme, necháme za stálého míchání zatáhnout a zalijeme horkým domácím kuřecím vývarem do výšky masa, ale nesolíme! Kuřecí vývar je dost slaný.

Přikryjeme pokličkou a na středním plameni pomalu dusíme do měkka, asi 120 minut za občasného podlití horkým kuřecím vývarem. Asi 15 minut před koncem vaření přidáme pokrájenou papriku, rajčata, plátky žampionů a podusíme. Zelenina má zůstat al dente. Na závěr přilijeme sladkou smetanu, necháme spolu jen projít varem a podle chuti jemně dosolíme až nyní, neboť kuřecí vývar je dost slaný.

Kuřecí žaludky na žampionech s uzenou paprikou servírujeme s dušenou rýží, máslovými haluškami nebo různými těstovinami podle vlastního výběru. Pokrm chutná výborně i s krajícem čerstvě upečeného domácího chleba.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí žaludky na žampionech s uzenou paprikou

Zpět na recept