Pepanův džuveč

Recept na skvělé dušené vepřové se zeleninou a s citronem.


4.19x
60 min

Ingredience

4-5 stroužkůčesnek
3-4 lžíceolej
4 kscibule
1 kscitron
1 kspórek
1 kspatizon
100 gparmazán
2-3 lžícehladká mouka
1 lžícecitronová šťáva
1 lžícerajský protlak
1 šáleksterilovaný hrášek
750 gvepřová krkovice
1 šáleksterilované fazolky

podle chuti

sůl
vegeta
bazalka
mletý pepř
dobromysl
mletá sladká paprika

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno. Cibuli, česnek a pórek dáme do kastrolu na rozehřátý tuk a restujeme.

Krkovici nakrájíme na malé kostky a maso dáme do kastrolu na restovanou zeleninu. Směs osolíme, přidáme pepř, vegetu, sladkou papriku, oregano, bazalku,
rajský protlak a citronovou šťávu. Vše zalijeme vodou a dusíme do poloměkka. Potom zaprášíme moukou, promícháme a trochu zalijeme vodou.

Do směsi přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený patizon, fazolky, hrášek, oloupaný a bez peciček a nadrobno pokrájený citron. Pepanův džuveč dusíme ještě asi 25 minut. Podle chuti ho dosolíme.

Pepanův džuveč podáváme v hlubokých miskách a sypeme strouhaný sýrem.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pepanův džuveč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Chorvatská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.