Vepřový džuveč

Recept na zapečené vepřové maso se zeleninou a rýží.


4.08x
75 min

Postup přípravy

Rýži spaříme vařící vodou, slijeme a ještě dvakrát propláchneme studenou vodou. Uvaříme ji v osolené vodě téměř doměkka. Scedíme a necháme okapat. Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, oloupaná rajčata na plátky a oloupané syrové brambory na kostky. Vepřové maso otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na kostky.

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme vepřové maso, osolíme a dusíme doměkka. K měkkému přidáme uvařenou rýži, nakrájenou zeleninu a brambory. Vše poprášíme mletou paprikou, osolíme a promícháme. Hmotu rozložíme do vymaštěného pekáče, zalijeme smetanou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Vepřový džuveč pečeme asi 45 minut.

Vepřový džuveč podáváme s topinkami nebo slaným pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový džuveč

Zpět na recept