Pepanovy kotlety

Recept na vepřové kotlety se zeleninou a smetanou.


4.112x
120 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 kscibule
2 lžícemouka
3 ksrajče
2 dlzakysaná smetana
1 kszelená paprika
1 ksžlutá paprika
4 ksvepřová kotleta
50 guzená slanina
mletá sladká paprika
250 gfazolové lusky

podle potřeby

sůl
sádlo
voda na podlití
mletá pálivá paprika

na obalení

mouka

Postup přípravy

Čerstvé fazolky očistíme a v osolené vodě uvaříme. Uvařené je scedíme a necháme okapat. Kotlety naklepeme, osolíme, opaprikujeme a obalíme v mouce. Na rozpálené pánvi je rychle z obou stran opečeme. Kotlety přendáme do většího kastrolku. Na pánvi po mase osmahneme nakrájenou slaninu, pokrájenou cibuli, rozetřený česnek. Osolíme, posypeme červenou i pálivou paprikou, podlijeme vodou a krátce povaříme. Pak šťávu nalijeme na kotlety a pod pokličkou dusíme. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a na nudličky nakrájenou papriku a scezené fazolové lusky. Podle potřeby ještě přidáme vodu. Pepanovy kotlety dusíme doměkka. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme ji na kotlety. Ještě chvíli povaříme a podle chuti osolíme. Pepanovy kotlety podáváme s rýží a třeba s kompotem.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pepanovy kotlety

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena