Pečený salát s čerstvým sýrem

K podzimu patří i teplé saláty, kde využijeme nejlépe právě sezonní suroviny. Tento recept si můžete přizpůsobovat podle aktuální nabídky zeleniny.


0.00x
75 min

Postup přípravy

Brambory kartáčkem omyjeme, nakrájíme na menší kousky a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Přidáme také očištěnou mrkev v celku. Vše pokapeme olivovým olejem, ochutíme kmínem, solí a oblíbeným kořením. Červenou řepu očistíme, ale slupku ponecháme, propíchneme například vidlicí na maso na čtyřech místech, zabalíme do vrstvy pečícího papíru a alobalu a přidáme na plech. Pečeme vše dohromady cca hodinu na 175 °C.

Mezitím si nasekáme zelené bylinky a omyjeme zelené listy (zde použita rukola, listy lichořeřišnice a červené řepy, může být i klasický salát, polníček atd.). Také si připravíme zálivku smícháním medu, plnotučné hořčice a pár kapek citronové šťávy.

Upečenou nakrájenou zeleninu smícháme se zálivkou a nasekanými bylinkami.

Teplý pečený salát servírujeme se zelenými listy salátu a kousky čerstvého sýra. Můžeme přidat i vejce.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený salát s čerstvým sýrem

Zpět na recept