Barevný salát z marinované červené řepy

Spojení netradičních chutí do jednoho salátu. Výsledek receptu vás příjemně překvapí. Podáváme s opečeným toastem nebo bagetkou.


3.29x
15 min

Postup přípravy

Malou červenou řepu oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a naložíme do marinády, kterou jsme vymíchali z olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Necháme pár hodin odležet.

Mezitím si rozdělíme salátové listy a oddělíme tvrdý košťál. Salát Little Gem a špenátové lístky omyjeme a necháme okapat. Mandarinku oloupeme a nakrájíme na plátky. Dýňová semínka na suché pánvi lehce opražíme.

Na velký talíř šikovně rozložíme salát se špenátovými lístky, poklademe plátky červené řepy, mandarinkami a zasypeme dýňovými semínky. Na závěr pokapeme olivovým či konopným olejem.

Takto připravený barevný salát s marinovanou červenou řepou ihned podáváme s opečeným toastem nebo bagetkou jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Barevný salát z marinované červené řepy

Zpět na recept