Bulvy červené řepy omyjeme a vložíme do osolené studené vody. Přidáme bobkový list, kmín a fenykl, vše přivedeme k varu a vaříme do poloměkka. Vodu slijeme a ještě teplou řepu oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na velmi tenké plátky. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.
Mezitím si připravíme zálivku. Umeocet svaříme s vývarem a cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, směs odstavíme z tepla, vše ochutíme tymiánem a vmícháme med. Za stálého šlehání přikapáváme olej, dokud nevznikne hladká emulze. Plátky řepy přelijeme zálivkou a necháme v chladu alespoň 5 hodin odležet.
Plátky řepy rozdělíme na talířky a poklademe kostičkami mozzarelly. Salát z červené řepy se sýrem podáváme s pečivem.