Salát z červené řepy s křenovou smetanou

Červená řepa je v naší kuchyni často opomíjená, přitom je velmi zdravá a plná vitamínů. Lze ji využít syrovou i vařenou. Tentokrát z ní vyzkoušejte chutný salát.


3.710x
90 min
1×

Postup přípravy

Z řepy odkrojíme listy a kořen, bulvu důkladně omyjeme. Uvaříme ji ve slané vodě doměkka,ale pevnou na skus. Během vaření můžeme tvrdost vyzkoušet špejlí. Podle velikosti bulvy vaříme řepu asi 30 - 50 minut.

Uvařenou řepu vyjmeme a hned oloupeme. Necháme ji vychladnout, rozkrojíme na půlku nebo na čtvrtiny (podle velikosti bulvy) a pokrájíme na plátky.
Očištěný celer nastrouháme nahrubo a pokapeme šťávou z citronu. Ořechová jádra pokrájíme na menší kousky. Celer a ořechy promícháme s řepou.

Omyté jablko zbavíme jádřince a neoloupané také hrubě nastrouháme a pokapeme citronem. Smícháme ho s křenem a smetanou, ochutíme solí.

Řepu s celerem a ořechy rozdělíme na porce, každou porci přelijeme smetanou s křenem a jablky. Je možné všechny ingredience na salát z červené řepy promíchat v jedné míse, ale kvůli vzhledu doporučuji upravit každou porci zvlášť.

Salát z červené řepy podle Anny

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z červené řepy s křenovou smetanou

Zpět na recept