Pečený salám v chlebu

Do chlebového těsta můžete přidat i kmín, nejlepší je k chlebu podávat listový salát a kyselé okurky.


3.0666x
150 min

Postup přípravy

V míse promícháme mouku, droždí, cukr, sůl a přidáme čtvrt litru vlažné vody. Uhněteme těsto a necháme ho vykynout, po vykynutí ho znovu propracujeme, až se přestane lepit. Na poloučené desce vyválíme plát asi o 10 cm větší než je průměr salámu. Troubu rozpálíme, salám omyjeme horkou vodou a otřeme, vložíme ho doprostřed těsta, rozložíme na něj posekané kapary a bylinky. Okraje těsta postupně přeložíme přes salám, těsto k salámu přitiskneme a uprostřed stlačíme. Chleba potřeme slanou vodou a posypeme moukou. Chleba necháme na plechu ještě tak 30 minut kynout a potom ho asi hodinu a něco necháme péci na 200 st.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený salám v chlebu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.