Pečený nadívaný bažant

Blíží se zima, čas honů a zvěřinových hodů. Třeba vám nějaký myslivec nabídne k přípravě bažanta.


4.211x
120 min

Postup přípravy

Telecí játra a vnitřnosti z bažanta umeleme. Žampiony oloupeme, nakrájíme a podusíme na lžíci másla doměkka. Podle potřeby můžeme maličko podlít vodou.

K umletým vnitřnostem přidáme žampiony a na kostičky nakrájenou slaninu. Náplň ochutíme solí i pepřem a dobře promícháme.

Bažanta očistíme, prosolíme a naplníme. Otvor dobře zašijeme a bažanta posolíme i na povrchu. Pak ho dáme na pekáč s rozpuštěným máslem, podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme, za občasného přelévání a podlévání, dozlatova.

Upečeného bažanta vyndáme a rozpáráme. Do výpeku nalijeme smetanu, zaprášíme moukou a omáčku provaříme. Ochutíme solí i pepřem.

Pečeného nadívaného bažanta podáváme s vařenými brambory a zeleninovou oblohou.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený nadívaný bažant

Zpět na recept