Bažant na víně a medu

Recept na vynikající, leč trošku pracný oběd, který stojí za to vyzkoušet.


4.04x
150 min

Postup přípravy

Bažanta očistíme, opálíme zbytky peří, pořádně umyjeme. Potom ho dobře prošpikujeme vepřovým sádlem. Osolíme, okmínujeme, okořeníme kořením na drůbež, hřbet potřeme olejem nebo sádlem.

Do bažanta vložíme celou oloupanou cibuli a celou mrkev, celého ho vložíme do pekáčku. Na dno pekáčku dáme 4 lžíce vepřového sádla, nakrájenou cibuli a zbytek mrkve. Bažanta podlijeme bílým vínem, asi 2 - 3 dl podle chuti, na dno ještě rozdrobíme kostku zeleninového bujonu a přidáme 2 polévkové lžíce medu.

Pekáček zakryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme zhruba 90 minut. Během pečení přeléváme šťávou z pekáčku. Potom teplotu stáhneme na 170 °C a dopékáme dalších zhruba 30 minut. To již musíme kontrolovat, abychom bažanta nespálili.

Bažant na víně a medu je výborný! Ideální příloha je bramborovo-mrkvová kaše.
user-icon

autor adamgabrys


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bažant na víně a medu

Zpět na recept