Pečené kuřecí čtvrtky s divokým kořením

Recept na aromatickou úprava kuřete nazývánou též někdy na způsob bažanta.


3.02x
120 min
1×

Postup přípravy

Do pekáče vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme veškeré koření (kromě tymiánu) a rozprostřeme vše rovnoměrně po dně pekáče. Kuřecí čtvrtky osolíme z obou stran a vložíme do pekáče na cibuli s kořením vnější stranou nahoru. Posypeme tymiánem a na povrch položíme na plátky nakrájenou slaninu.

Podlijeme asi 100 ml vody, přikryjeme horním dílem pekáče, vložíme do studené trouby, nastavíme ji na 200 °C a pečeme za občasného podlévání vodou 40 minut. Pak čtvrtky obrátíme a pečeme 20 minut. Obrátíme je zpět, do výpeku přidáme polohrubou mouku, rozmícháme a dopečeme doměkka, asi 40 minut.

Asi 10 minut před koncem pečení odkryjeme pekáč, teplotu zvýšíme na 210 °C a čtvrtky do červena dopečeme. Pro pečení můžeme s výhodou použít remosku, postup zůstane stejný.

Pečené kuřecí čtvrtky s divokým kořením podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo dušenou rýží. Energetická hodnota: 600 kJ / 100 g, 1500 kJ / porci
user-icon

autor Gogela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kuřecí čtvrtky s divokým kořením

Zpět na recept