Zapékací misku vymažeme máslem nebo margarínem a lehce misku posypeme solí nebo kořením na ryby.
Plátky lososa okořeníme kořením na ryby. Pokud máme čas, můžeme je připravit asi 2 hodiny předem a nechat marinovat.
Papriku a čerstvé žampiony očistíme a oboje nakrájíme na menší kostičky.
Lososa vložíme do zapékací misky. Zeleninu přidáme k rybě, ale nesypeme ji na rybu, ale na volná místa v misce. Pak obsah misky pokapeme citrovnou šťávou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 - 25 minut.
Zatím si prolisujeme česnek a utřeme jej se solí a zbylým máslem. Touto směsí potřememe lososa asi 5 minut před dopečením. Lososa dopečeme a můžeme podávat.
Pečeného lososa se zeleninou ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.
Zajímavé komentáře
Lahoda