Pečený lilek

Chutná příloha ke grilovaným nebo pečeným bílým masům.


3.094x
0

Postup přípravy

Lilek podélně rozpůlíme, očistíme, opláchneme, slupku prokrojíme do čtverečků (mřížky), osolíme a necháme vypotit.

Lilek osušíme, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme péct do trouby, při 160°C asi na 25 minut.

V misce rozmícháme škrob ve sójové omáčce a touto směsí pečící se lilek ke konci pečení přelijeme, necháme v troubě dalších 5 minut.

Ihned můžeme podávat k pečeným či grilovaným masům.
user-icon

autor bajker


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený lilek

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Japonská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.