Pečený králík se zeleninou a bůčkem

Domácí králík spolu s bůčkem a zeleninou. Na rozdíl od jiných receptů není potřeba králíka porcovat.


3.718x
160 min

Postup přípravy

Králíka omyjeme, prošpikujeme slaninou a osolíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a potřeme jím králíka. Nakonec jej posypeme kmínem, dáme do pekáče a necháme přes noc odležet.

Druhý den nakrájíme bůček na větší kostky, také jej osolíme a posypeme kmínem. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy.

Zeleninu spolu s bůčkem vložíme do pekáče, podlijeme vodou. Králíka dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 2,5 hodiny na 180 °C. Během této doby králíka s bůčkem průběžně přeléváme šťávou. V případě potřeby přilijeme trochu vody. Před koncem pečení můžeme maso nechat dopéct odkryté, aby vznikla kůrčička.

Pečeného králíka se zeleninou a bůčkem podáváme s brambory.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený králík se zeleninou a bůčkem

Zpět na recept