Vaření.czReceptyPečený králík se zeleninou a bůčkem

Pečený králík se zeleninou a bůčkem

Domácí králík spolu s bůčkem a zeleninou. Na rozdíl od jiných receptů není potřeba králíka porcovat.


3.718x
160 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 kscibule
0.3 ksceler
2 ksmrkev
2 kspetržel
1 kskrálík
500 gbůček

podle potřeby

slanina

podle chuti

sůl
kmín
mletý pepř

Postup přípravy

Králíka omyjeme, prošpikujeme slaninou a osolíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a potřeme jím králíka. Nakonec jej posypeme kmínem, dáme do pekáče a necháme přes noc odležet. Druhý den nakrájíme bůček na větší kostky, také jej osolíme a posypeme kmínem. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Zeleninu spolu s bůčkem vložíme do pekáče, podlijeme vodou. Králíka dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 2,5 hodiny na 180 °C. Během této doby králíka s bůčkem průběžně přeléváme šťávou. V případě potřeby přilijeme trochu vody. Před koncem pečení můžeme maso nechat dopéct odkryté, aby vznikla kůrčička. Pečeného králíka se zeleninou a bůčkem podáváme s brambory.
user-icon

autor Hanka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečený králík se zeleninou a bůčkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena