Pečený králík se zadělávanou zeleninou

Jednoduše upečený králík, kterého zjemníme zadělávanou zeleninou. Králík podle tohoto receptu bude chutnat všem.


2.9918x
120 min

Postup přípravy

Do pekáče dáme máslo, olej, vložíme králičí maso, osolíme, okořeníme a v silně předehřáté troubě krátce zapečeme. Pak teplotu snížíme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání pečeme doměkka.

Mraženou míchanou zeleninu uvaříme v malém množství osolené vody téměř doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji trochou studené vody, ochutíme muškátovým květem, rozmícháme a povaříme. Pak přidáme zeleninu i s vývarem a krátce povaříme. Zeleninu zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně. Již jen krátce prohřejeme.

Na talíře rozdělíme porce králíka, doplníme zadělávanou zeleninou a můžeme podávat. Pečený králík se zadělávanou zeleninou je výborný s brambory.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený králík se zadělávanou zeleninou

Zpět na recept