Králičí stehna po provensálsku

Recept na výborný pokrm z králičího masa, které potíráme chutnou marinádou a pečeme společně se zeleninou a brambory v jednom pekáčku.


5.01x
75 min

Postup přípravy

Králičí stehna očistíme a na povrchu mělce nařízneme do tvaru mřížky. Olej smícháme s kořením, nasekanou čerstvou petrželkou a rozmarýnem. Přidáme oloupaný a nadrobno nasekaný česnek, sůl a dobře promícháme. Směs naneseme na králičí stehna a vetřeme ji do masa.

Malé brambory pečlivě omyjeme a nakrájíme na měsíčky, oškrábanou mrkev na kolečka. Baby cukety podélně rozkrojíme. Mrkev a brambory dáme do pekáče a promícháme s trochou marinády, kterou jsme potírali králíka. Pak na ně položíme králičí stehna a můžeme péct.

Králičí stehna po provensálsku pečeme při 180 °C asi hodinu. Během pečení maso potíráme výpekem. Když je králičí maso skoro měkké, přidáme do pekáče cukety a vše společně dopečeme.

Králičí stehna po provensálsku podáváme s pečenou zeleninou a brambory. Kdo chce, může přidat ještě čerstvé bílé pečivo jako přílohu, nejlepší je francouzská bageta.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí stehna po provensálsku

Zpět na recept