Vaření.czReceptyKráličí stehna po provensálsku

Králičí stehna po provensálsku

Recept na výborný pokrm z králičího masa, které potíráme chutnou marinádou a pečeme společně se zeleninou a brambory v jednom pekáčku.


5.01x
75 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
750 gbrambory
3 snítkyrozmarýn
500 gmrkev
4 lžíceolivový olej
2 lžícečerstvá petrželka
4 lžičkymletá sladká paprika
1 lžičkadrcený barevný pepř
1 špetkamleté chilli
4 porcekráličí stehno
6 ksbaby cuketa

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Králičí stehna očistíme a na povrchu mělce nařízneme do tvaru mřížky. Olej smícháme s kořením, nasekanou čerstvou petrželkou a rozmarýnem. Přidáme oloupaný a nadrobno nasekaný česnek, sůl a dobře promícháme. Směs naneseme na králičí stehna a vetřeme ji do masa. Malé brambory pečlivě omyjeme a nakrájíme na měsíčky, oškrábanou mrkev na kolečka. Baby cukety podélně rozkrojíme. Mrkev a brambory dáme do pekáče a promícháme s trochou marinády, kterou jsme potírali králíka. Pak na ně položíme králičí stehna a můžeme péct. Králičí stehna po provensálsku pečeme při 180 °C asi hodinu. Během pečení maso potíráme výpekem. Když je králičí maso skoro měkké, přidáme do pekáče cukety a vše společně dopečeme. Králičí stehna po provensálsku podáváme s pečenou zeleninou a brambory. Kdo chce, může přidat ještě čerstvé bílé pečivo jako přílohu, nejlepší je francouzská bageta.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Králičí stehna po provensálsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena