Pečený králík s česnekem a bylinkami

Recept na dobrého králíka na česneku, bylinkách a červeném víně.


4.210x
75 min
1×

Postup přípravy

Očištěného králíka (1,2 kg) naporcujeme na menší kousky. Kousky králíka osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku otřepeme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozmačkáme.

Kousky králíka osmažíme v oleji a uložíme na sací kartu. V pánvi s olejem osmažíme cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, bylinky a rajčatový protlak. Promícháme, podlijeme vínem a společně provaříme asi 10 minut.

Králíka vložíme do pekáčku a zalijeme sosem s vínem. Pečeme pomalu do úplného změknutí v troubě předehřáté na 160 °C.

Pečený králík s česnekem a bylinkami zachutná třeba s bramborem.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený králík s česnekem a bylinkami

Zpět na recept