Pečený králík s česnekem a bylinkami

Recept na dobrého králíka na česneku, bylinkách a červeném víně.


4.210x
75 min
1×

Ingredience

12 stroužkůčesnek
0.5 svazečkutymián
1 lžícerajčatový protlak
1 kskrálík
1 listbobkový list
4 dlčervené suché víno

podle potřeby

olej
hladká mouka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Očištěného králíka (1,2 kg) naporcujeme na menší kousky. Kousky králíka osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku otřepeme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozmačkáme. Kousky králíka osmažíme v oleji a uložíme na sací kartu. V pánvi s olejem osmažíme cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, bylinky a rajčatový protlak. Promícháme, podlijeme vínem a společně provaříme asi 10 minut. Králíka vložíme do pekáčku a zalijeme sosem s vínem. Pečeme pomalu do úplného změknutí v troubě předehřáté na 160 °C. Pečený králík s česnekem a bylinkami zachutná třeba s bramborem.


Tradiční český králík s brambory a řepou


Ostřílený šéfkuchař restaurace Hotelu Kašperk v Kašperských horách pro nás připravil českého králíka. Vychutnejte si ho s brambory a řepou v moderním pojetí české kuchyně.


Tradiční


Není nad českou klasiku! Dnes si krok za krokem připravíme pečeného králíka se zelím


Dnes se naučíme krok za krokem připravit šťavnatého pečeného králíka na bílém víně s vůní rozmarýnu, skvělou přílohou je červené zelí s brusinkami.


Není

user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený králík s česnekem a bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.