Pečený králík na zelí

Králík pečený netradičně na zelí a česneku. Velice jednoduchá příprava.


3.3237x
90 min
7×

Postup přípravy

Králíka omyjeme, osušíme, podle potřeby odblaníme a pořádně osolíme. Pokud chcete, můžete králíka jemně prošpikovat, aby nebyl suchý, a orestovat, aby se maso zatáhlo.



Klobásu nakrájíme nadrobno a smícháme ji se zelím. Do vyššího pekáče rozložíme kysané zelí s klobásou a česnek. Do pekáče na zelí položíme připraveného králíka a okmínujeme. Pak přidáme sádlo a vodu.



Takto připraveného králíka vložíme do předehřáté trouby a pečeme doměkka. Při pečení králíka otáčíme a podle potřeby podléváme.



Podáváme s oblíbenou přílohou - houskovým knedlíkem. Nebo chlebem.



Foto:Profimedia.cz
user-icon

autor cap


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený králík na zelí

Zpět na recept