Pečení ševci

Výborný recept pro děti.


4.68x
35 min

Ingredience

10 dkgcukr
4 ksžloutek
250 mlmléko
0.3 ksprášek do pečiva
1 dkgdroždí
komptované meruňky

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Smícháme žloutky, cukr, droždí, prášek do pečiva, mléko a hladkou mouku na hustší těsto, asi jako na lívance. Těsto necháme půl hodiny kynout. Velkou lžící nabereme těsto, vložíme do rozpáleného oleje a doprostřed položíme polovinu čerstvé nebo kompotované meruňky. Ševce smažíme asi 5 minut a vyjmeme je. Pečené ševce položíme na papírový ubrousek, ocukrujeme a můžeme podávat. Pečení ševci jsou skvělí teplí i studení.
user-icon

autor martík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečení ševci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena