Pečení pstruzi

Lahodný a zdravý pokrm z čerstvých pstruhů a zeleniny.


3.88x
45 min

Ingredience

1 špetkasůl
100 gmáslo
1 kgbrambory
60 gtuk
1 kscitron
1 hrstpetržel
3 kspstruh

na obalení

mouka

Postup přípravy

Po očištění ryby osolíme zevnitř i zvenku a obalíme v mouce. Na pánvi rozpustíme máslo nebo tuk a po obou stranách pstruhy do křupava opečeme. Mezitím si uvaříme brambory. Do druhé pánve si do rozpuštěného másla přidáme nakrájenou petrželku. Uvařené a oloupané brambory vložíme do pánve a obalíme v petrželi. Z pánve na ryby odlijeme rozpuštěný omastek, necháme v něm rozpustit máslo a do něj vymačkáme 1citron. Šťávou zalijeme ryby na talíři a jídlo je tímto hotové. Pečené pstruhy podáváme zpravidla s klasickým zeleným salátem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečení pstruzi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena