Pečené vepřové koleno s marinádou

Připravte si výborná kolena k večeři podle celkem snadného receptu.


4.47x
1×

Postup přípravy

Vepřová kolena dobře omyjeme a dáme do tlakového hrnce vařit spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, novým kořením a solí. Kolena s kořením vaříme cca 1,5 hodiny.

Uvařená vepřová kolena vyjmeme, naporcujeme (vykostíme) a dáme do pekáče s cibulí nakrájenou na kolečka. Potřeme marinádou, kterou si připravíme smícháním kečupu, worcesterové omáčky, sojové omáčky, prolisovaného česneku, hořčicí, vývaru, pepře a soli.

Pekáč s vepřovým kolenem s marinádou vložíme do předem zahřáté trouby na 220 °C cca 1,5 hod za občasného podlévání. Během pečení kontrolujeme kůžičku, zda už je křupavá.

Pečené vepřové koleno s marinádou podáváme s chlebem třeba na večeři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené vepřové koleno s marinádou

Zpět na recept