Pečené makrely na roštu

Jednoduchý recept na přípravu čerstvých makrel, které pečeme na roštu a podáváme jako hlavní chod se zeleninou a bramborem.


4.721x
35 min
1×

Ingredience

400 gčerstvá makrela

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

na ozdobu

citron

marináda

50 mlolivový olej
2 lžícevinný ocet
1 lžícerybí koření na rožnění

podle potřeby

citronová šťáva
sekaná čerstvá bazalka

Postup přípravy

Ryby vykucháme, podélně rozkrojíme, omyjeme a osušíme. Podle chuti opepříme. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky. Bazalku omyjeme a nasekáme nadrobno. Marinádu připravíme smícháním oleje, vinného octa a rybího koření na rožnění. Očištěné makrely necháme v marinádě několik hodin odležet. Potom je vyjmeme, necháme okapat a podle potřeby přisolíme. Na vnitřní straně posypeme bazalkou a zakapeme citronem. Pečeme dostatečnou dobu na rozpáleném roštu doměkka. Pečené makrely na roštu podáváme se zeleninovými saláty. Jako přílohu volíme opečené nebo vařené brambory. Vhodným doplňkem jsou česnekové dipy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené makrely na roštu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena