Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. V hrnečku na mírném ohni necháme odpařit přebytečnou tekutinu. Lasagne asi 10 minut povaříme ve vroucí osolené vodě.
Cibule oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme mleté maso a za občasného promíchání ho opečeme. Směs ochutíme solí, pepřem, oreganem a oloupaným najemno nastrouhaným česnekem. K masové směsi vsypeme rozvařená rajčata, rajčatové pyré a spolu 20 minut provaříme.
Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme na rozehřátém oleji. Teplé žampiony přimícháme do masové směsi a odstavíme.
Do formy vložíme vrstvu lasagní, na ni rozprostřeme část masové směsi a posypeme ji strouhaným sýrem. Opět přijdou lasagne, masová směs a sýr. Takto pokračujeme do spotřebování všech ingrediencí, přičemž poslední vrstou budou lasagne.
Naplněnou formu vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 40 minut na 170 °C. Pečené lasagne nakrájíme na plátky a ještě horké podáváme.