Vaření.czReceptyPečené koule z mletého masa

Pečené koule z mletého masa

Koule z vepřového mletého masa, plněné uzeninou, vejcem a kyselou okurkou. Pečeme v troubě na cibuli a podáváme s bramborem.


4.319x
75 min
2×

Ingredience

1 stroužekčesnek
4 lžícesolamyl
250 mlmléko
1 ksvelká cibule
600 gmletá vepřová krkovice

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
1 lžičkakořenící směs Tandori

podle potřeby

vývar

náplň

2-3 kskyselá okurka
3 ksvejce natvrdo
150 gšunkový salám

Postup přípravy

Vepřové maso očistíme a umeleme. Za stálého míchání přilijeme všechno mléko, přidáme solamyl, koření, sůl a prolisovaný česnek. Směs necháme odležet v chladu asi půl hodiny. Mléko se zcela do masa vsákne a směs zhoustne. Mezitím oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Okurku nastrouháme a šunkový salám nakrájíme na kostičky. Mletou ochucenou směs rozdělíme na 6 dílů a mokrýma rukama tvarujeme placku ve velikosti dlaně. Práci s masem nám usnadní navlhčená potravinářská folie. Na každou placku položíme kousek vejce, několik kostiček salámu, nastrouhanou okurku a vytvoříme kouli. Dno pekáčku vyložíme kolečky cibule, poklademe masovými koulemi a podlijeme studeným vývarem. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě asi 30 minut. Ke konci pečení můžeme teplotu zvýšit, aby maso zrůžovělo. Plněné masové koule pečené na cibuli podáváme s vařenými nebo opečenými brambory, bramborovou kaší nebo jenom s pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené koule z mletého masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena