Pečenáče

Skvělý recept pro mlsné jazýčky na osmažené rybí kousky v kyselém nálevu - pečenáče.


4.649x
90 min
4×

Postup přípravy

Jakékoliv oblíbené ryby (kapr, makrela, štika, hejk) očistíme, omyjeme, naporcujeme a osolíme.

Ryby obalíme v hladké mouce, v našlehaném bílku (počet bílků podle množství ryb), znovu v mouce a ihned smažíme ve větším množství oleje. Smažíme dozlatova a necháme vychladnout.

Připravíme si z uvedených ingrediencí nálev, který také necháme zchladnout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Pečenáče plníme do zavařovacích sklenic a prokládáme cibulí. Zavíčkujeme a skladujeme v lednici.

Pokud to vydržíme, necháme pečenáče uležet aspoň týden.
user-icon

autor makovka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečenáče

Zpět na recept