Pečená vepřová panenka na víně

Výborná plněná vepřová panenka pečená na červeném víně se širokými bylinkovými nudlemi.


4.543x
60 min
9×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 ksvepřová panenka

náplň

45 gmáslo
3 plátkyšunka
3 plátkyeidam

podle chuti

bazalka
mletý barevný pepř
provensálské bylinky
mleté chilli koření
bylinková sůl
koření na bylinkové máslo

podle potřeby

olivový olej
červené víno

na obalení

4 plátkyanglická slanina

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200°C. Máslo dáme do misky a rozehřejeme. Smícháme s rozmačkaným česnekem, bazalkou, provensálským kořením a kořením na bylinkové máslo.

Do panenky uprostřed uděláme malý otvor a špikovacím nožem vytvoříme uvnitř kapsu po celé délce.

Otvorem do kapsy nalijeme polovinu bylinkového másla. Z plátků šunky a sýra uděláme závitky a otvorem nacpeme do panenky. Vlijeme trochu bylinkového másla a otvor zašpuntujeme kouskem šunky.

Panenku potřeme olivovým olejem smíchaným s čerstvě namletým barevným pepřem, chilli kořením a bylinkovou solí. Pánev rozpálíme a panenku ze všech stran prudce osmažíme.

Prázdný pekáček vytřeme zbytkem bylinkového másla. Osmaženou panenku obalíme plátky anglické slaniny, vložíme do pekáčku a mírně podlijeme červeným vínem.

Panenku pečeme přibližně 25 minut, každých 5 minut doporučuji panenku otočit, polít vzniklým výpekem s červeným vínem, v případě potřeby přidat víno tak, aby vznikla šťáva dle potřeby.

Pečenou vepřovou panenku na víně podáváme nakrájenou na plátky přelitou vzniklou šťávou a jako přílohu doporučuji široké nudle smíchané s bylinkovým máslem, hodí se i bramborové noky.

Dalších 90 receptů na vepřovou panenku

user-icon

autor Ashley


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená vepřová panenka na víně

Zpět na recept