Pečená treska v alobalu

Vyzkoušejte recept na přípravu tresky pečené v alobalu se směsí rajčat, křenu, okurek a cibule. Pokrm výborně chutná s bramborovou kaší.


4.318x
45 min
1×

Postup přípravy

Filety z tresky omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme šťávou z 1 citronu. Pak rybí maso necháme v chladu asi 30 minut rozležet. Křen oloupeme a jemně nastrouháme,sterilované okurky nakrájíme na jemná kolečka. Omytá rajčata nakrájíme na kostičky a promícháme se strouhaným křenem a okurkami Znojmia. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Zapékací misku vyložíme alobalem, potřeme máslem a v jedné vrstvě poklademe rybími filety, které ochutíme mletou sladkou paprikou. Na filety rozložíme směs rajčat s okurkami a křenem a vše poklademe nakrájenou cibulí. Nakonec posypeme hoblinkami čerstvého másla a alobal uzavřeme. Zapékací mísu vložíme do trouby předtopené na 180 °C a pečeme přibližně 25 - 30 minut.

Upečené rybí filety se zeleninou rozdělíme na porce, posypeme usekanou petrželkou, přelijeme výpekem a podáváme s bramborovou kaší nebo opečeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená treska v alobalu

Zpět na recept