Pečená treska v alobalu

Vyzkoušejte recept na přípravu tresky pečené v alobalu se směsí rajčat, křenu, okurek a cibule. Pokrm výborně chutná s bramborovou kaší.


4.318x
45 min
1×

Ingredience

1 kscibule
5 ksrajče
1 kscitron
800 gfilé z tresky
200 gčerstvý křen
4-5 ksZnojmia okurky

podle chuti

sůl

podle potřeby

3-4 lžícemáslo
čerstvá petrželka
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Filety z tresky omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme šťávou z 1 citronu. Pak rybí maso necháme v chladu asi 30 minut rozležet. Křen oloupeme a jemně nastrouháme,sterilované okurky nakrájíme na jemná kolečka. Omytá rajčata nakrájíme na kostičky a promícháme se strouhaným křenem a okurkami Znojmia. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací misku vyložíme alobalem, potřeme máslem a v jedné vrstvě poklademe rybími filety, které ochutíme mletou sladkou paprikou. Na filety rozložíme směs rajčat s okurkami a křenem a vše poklademe nakrájenou cibulí. Nakonec posypeme hoblinkami čerstvého másla a alobal uzavřeme. Zapékací mísu vložíme do trouby předtopené na 180 °C a pečeme přibližně 25 - 30 minut. Upečené rybí filety se zeleninou rozdělíme na porce, posypeme usekanou petrželkou, přelijeme výpekem a podáváme s bramborovou kaší nebo opečeným bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená treska v alobalu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena