Pečená pražma

Recept na pečenou pražmu modravou. Ryba v této úpravě je šťavnatá a příjemně ochucená.


4.245x
45 min
6×

Ingredience

500 gmražená pražma modravá

podle chuti

sůl
1 špetkadrcený kmín
1 špetkasušený tymián
mletý černý pepř

zálivka

2 lžícevývar
1 lžíceolivový olej
0.5 kelímkuzakysaná smetana
1 lžičkadijonská hořčice

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Ryby necháme rozmrazit. Potom je očistíme, omyjeme a osušíme. Troubu necháme předehřát na 200 °C. Mezitím si připravíme zálivku. Zakysanou smetanu promícháme s olejem, vývarem, hořčicí, tymiánem a drceným kmínem. Celé ryby i dutinu břišní ochutíme solí a mletým pepřem. Ryby vložíme do pekáčku vymazaného máslem, přelijeme zálivkou a pečeme v horké troubě dorůžova. To trvá přibližně 20 - 25 minut. Upečenou rybu rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou. Pečená pražma nejlépe chutná s vařeným nebo pečeným bramborem a čerstvou zeleninou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená pražma

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena