Pečená plněná paprika s dušenou rýží

Papriky naplněné směsí rýže, zeleniny a případně žampiony. Snadný recept na samostatný pokrm nebo přílohu k různě upravenému masu, například k nedělnímu obědu v sezóně čerstvé zeleniny.


2.723x
30 min

Ingredience

1 lžičkasůl
1.5 šálkuvoda
3 lžíceslunečnicový olej
4 kszelená paprika

náplň

2 ksrajče
1 kszelená paprika
100 gčerstvé žampiony
1 šálekdlouhozrnná rýže sos

Postup přípravy

V hrnci na rozehřátém oleji opražíme několikrát v teplé vodě omytou a z vody dobře odkapanou rýži do sklovita. Přidáme na kostky pokrájená čerstvá rajčata a papriku, zalijeme celé 1,5 násobným množstvím horké vody. Při dlouhozrnné SOS rýži toto množství vody bohatě postačí, osolíme a vodu přivedeme do varu.

Všechno spolu promícháme, přikryjeme pokličkou, plamen stáhneme na minimum a rýži se zeleninou dusíme asi 15 minut. Potom plamen vypneme a necháme dojít pod pokličkou ještě asi 15 minut. Dále vmícháme do rýže nadrobno posekanou petrželovou nať. Připravenou rýži naplníme do zelených paprik, které jsme zbavili jádřince, žilek a semínek, omyli a nechali dobře odkapat od vody.

Naplněné papriky vložíme do pekáčku, přelijeme olejem a vložíme péct do trouby nepřikryté. Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C a potom ještě 5 minut na funkci gril, až papriky dostanou na povrchu pěknou zlatohnědou barvu.

Takto připravujeme plněné papriky hlavně v létě a na podzim. Někdy ještě do rýže vmícháme žampiony předtím opečené na másle do hněda. Do rýžové náplně můžeme přidat jakoukoliv zeleninu, která vám chutná. Je to velmi chutné samostatné jídlo, v kterém rýže přebere skvělou chuť pečené papriky a použité zeleniny.

Pečené plněné papriky s dušenou rýží můžeme podávat jen tak samotné nebo s přílohou, například s brambory či s krajícem čerstvého domácího chleba. Jedná se o lehký a chutný zdravý oběd či večeři. Také dělám tyto plněné papriky jako chutnou přílohu k různému masu na šťávě či různému pečenému masu.

Recept je nenáročný, lehký na přípravu a velmi variabilní. My zbožňujeme v dušené rýži chuť čerstvé pečené papriky s ostatní zeleninou. Je to výborná příloha k různým grilovaným jídlům a poslouží i jako předkrm nebo slaná chuťovka.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená plněná paprika s dušenou rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena