Plátky krkovice vysoké asi 2,5 cm očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Česnek sloupneme a nasekáme nadrobno. Omyté kapie podélně rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jadérek. Slaninu nakrájíme na proužky. Pekáček vymažeme sádlem, na dno rozložíme cibuli, česnek, papriku a slaninu a vše poklademe plátky krkovice. Pekáček zakryjeme a zvolna pečeme asi při 170 °C doměkka. Během pečení maso podle potřeby podlijeme malým množstvím vývaru. Měkké maso odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme dorůžova. Pečené plátky krkovice rozdělíme na porce, obložíme slaninou a zeleninou, přelijeme vypečenou šťávou. Pečenou krkovici se slaninou a kapií podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.

Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

Autor:Jarka Petrová


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena