Pečená kančí plec s růžičkovou kapustou

Recept na měkoučké pečené kančí maso s chutí česneku a dušenými kapustičkami se šunkou.


4.414x
120 min

Postup přípravy

Kančí plec odblaníme, očistíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a očištěný česnek na plátky. Celé maso zprudka opečeme na sádle ze všech stran dorůžova a přendáme do pekáče. Na výpeku necháme zesklovatět cibuli s česnekem a vše přendáme k masu. Maso podlijeme vývarem, zakryjeme a pečeme asi při 180 °C za občasného přelévání vypečenou šťávou doměkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme na teple. Vypečenou šťávu přecedíme přes síto a zahustíme máslem obaleným v hladké mouce. Omáčku krátce povaříme.

Mezi pečením masa si připravíme růžičkovou kapustičku. Syrovou oloupanou bramboru nastrouháme nahrubo. Kapustičky očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Česnek prolisujeme a šunku nakrájíme nadrobno. Nastrouhanou bramboru a šunku krátce orestujeme na rozpuštěném másle, pak vmícháme česnek a kapustičky, vše podlijeme vývarem, ochutíme solí a drceným kmínem a zvolna podusíme doměkka.

Pečenou kančí plec rozdělíme na porce, obložíme kapustičkami a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborový knedlík.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená kančí plec s růžičkovou kapustou

Zpět na recept