Pažitkové chuťovky

Snadno připravené jednohubky pro neočekávanou návštěvu. Pokud máte v lednici tvaroh a na balkoně pažitku v květináči, máte vyhráno! Vynikající na chléb, bagetky nebo k uvařeným bramborám.


4.610x
15 min
2×

Postup přípravy

Vezmeme Perlu, Ramu nebo máslo. Tuk utřeme v misce a přidáme měkký tvaroh. Pokud je potřeba, zředíme směs mlékem, lze použít i smetanu, jak kdo má rád a čím zrovna disponuje v ledničce. Směs pořádně vyšleháme, abychom se zbavili hrudek.

Do pomazánky přidáme najemno nakrájenou cibulku a pěknou hrst drobně nakrájené pažitky. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vše ještě znovu důkladně promícháme a ihned můžeme servírovat.

Pomazánku podáváme na plátcích bagety, chlebu nebo můžeme servírovat k vařeným bramborám. Pažitkové chuťovky podáváme jako lehkou a zdravou letní večeři.
user-icon

autor Lenusacek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pažitkové chuťovky

Zpět na recept