Recept na chuťovky z rybí pomazánky, kterou mažeme na plátky celozrnné bagety a podáváme při oslavách Silvestra.
2 stroužky | česnek |
2 lžíce | majonéza |
3 lžíce | zakysaná smetana |
3 ks | jarní cibulka |
4 ks | vejce natvrdo |
160 g | šproty v konzervě |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
chilli koření | |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
0.5 ks | paprika červená |
podle potřeby | |
1 ks | celozrnná bageta |
Šproty necháme okapat. Bílou část jarní cibulky očistíme a nasekáme na velmi jemné kousky a 2 vejce uvařené natvrdo nastrouháme na jemno. Zbývající vejce nakrájíme na plátky a použijeme na ozdobu. Očištěnou červenou papriku nakrájíme na nudličky. V míse rozmělníme vidličkou okapané šproty s nastrouhanými vejci, přiáme jarní cibulku a směs ochutíme prolisovaným česnekem, chilli kořením a spojíme majonézou a zakysanou smetanou. Pomazánku podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Pikantní pomazánku ze šprotů mažeme na plátky celozrnné bagety, zdobíme kouskem vařeného vejce a červenou paprikou a podáváme jako chuťovku k vínu, pivu či jiným nápojům.
Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky
Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena