Pikantní pomazánka ze šprotů

Recept na chuťovky z rybí pomazánky, kterou mažeme na plátky celozrnné bagety a podáváme při oslavách Silvestra.


5.05x
35 min

Postup přípravy

Šproty necháme okapat. Bílou část jarní cibulky očistíme a nasekáme na velmi jemné kousky a 2 vejce uvařené natvrdo nastrouháme na jemno. Zbývající vejce nakrájíme na plátky a použijeme na ozdobu. Očištěnou červenou papriku nakrájíme na nudličky.

V míse rozmělníme vidličkou okapané šproty s nastrouhanými vejci, přiáme jarní cibulku a směs ochutíme prolisovaným česnekem, chilli kořením a spojíme majonézou a zakysanou smetanou. Pomazánku podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet.

Pikantní pomazánku ze šprotů mažeme na plátky celozrnné bagety, zdobíme kouskem vařeného vejce a červenou paprikou a podáváme jako chuťovku k vínu, pivu či jiným nápojům.

Další recepty na silvestrovské pohoštění

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní pomazánka ze šprotů

Zpět na recept