Jemná pomazánka z uzené makrely

Pomazánka, kterou užijeme na silvestrovské jednohubky a chlebíčky.


4.648x
20 min
3×

Postup přípravy

Uzenou makrelu zbavíme kostí, obereme libové maso a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme ji i s natí na kolečka. Kyselé okurky necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Sterilovanou červenou papriku necháme okapat a nakrájíme na proužky. Sýr nakrájíme na tenké kostičky.

Rozmícháme lučinu s měkkým máslem, přidáme maso z uzené makrely, cibulku a nakrájené okurky. Vše spojíme majonézou a ochutíme pepřem a solí. Necháme alespoň půl hodiny rozležet.

Pomazánku mažeme na kolečka rohlíků, zdobíme plátkem sýru a červenou paprikou. Chlebíčky s pomazánkou z uzené makrely chutnají výborně s plátkem vejce uvařeným natvrdo, sýrem a sterilovanou paprikou.

Takto připravené jednohubky nebo chlebíčky podáváme při oslavách k vínu a jiným nápojům.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná pomazánka z uzené makrely

Zpět na recept