Vaření.czReceptyJemná pomazánka z uzené makrely

Jemná pomazánka z uzené makrely

Pomazánka, kterou užijeme na silvestrovské jednohubky a chlebíčky.


4.648x
20 min
3×

Ingredience

50 gmáslo
100 glučina
2 kskyselá okurka
2 ksjarní cibulka
1 ksuzená makrela
4 lžícelehká majonéza

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

vejce natvrdo
červená sterilovaná paprika
tvrdý sýr (Madeland)

Postup přípravy

Uzenou makrelu zbavíme kostí, obereme libové maso a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme ji i s natí na kolečka. Kyselé okurky necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Sterilovanou červenou papriku necháme okapat a nakrájíme na proužky. Sýr nakrájíme na tenké kostičky. Rozmícháme lučinu s měkkým máslem, přidáme maso z uzené makrely, cibulku a nakrájené okurky. Vše spojíme majonézou a ochutíme pepřem a solí. Necháme alespoň půl hodiny rozležet. Pomazánku mažeme na kolečka rohlíků, zdobíme plátkem sýru a červenou paprikou. Chlebíčky s pomazánkou z uzené makrely chutnají výborně s plátkem vejce uvařeným natvrdo, sýrem a sterilovanou paprikou. Takto připravené jednohubky nebo chlebíčky podáváme při oslavách k vínu a jiným nápojům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná pomazánka z uzené makrely

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena