Pastýřský nákyp

Vynikající britský pokrm s mletým masem a bramborovou kaší pro 4 osoby.


4.740x
75 min
3×

Ingredience

podle chuti

sůl
sýr
mletý černý pepř

náplň 1

máslo
4 ksbrambory
mléko

náplň

2 kscibule
4 lžícekečup
2 ksmrkev
1 lžícehladká mouka
300 mlmasový vývar
1 lžičkaprovensálské koření
2 hrstěmražený hrášek
500 gmleté vepřové maso
4 lžícerajčatové pyré

Postup přípravy

Velkou cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkve oloupeme a nasekáme. Na velké pánvi osmahneme cibuli, pak přidáme mleté vepřové maso a osmahneme jej zhruba 10 - 15 minut. Pak přidáme teplý masový vývar, hladkou mouku, mrkev, kečup, rajčatové pyré a provensálské koření nebo jinou směs koření, sůl a pepř podle chuti a vše důkladně zamícháme a na konec přidáme hrášek a zhruba 10 minut to vše dusíme. Zatím si z brambor, mléka a másla připravíme bramborovou kaši. Poté celou směs dáme do zapékací misky a navrstvíme na ni bramborovou kaši. Nakonec vrch posypeme strouhaným sýrem podle chuti. Pastýřský nákyp pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C 25 - 30 minut. Hotový pastýřský nákyp ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pastýřský nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Britská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena