Paštika z vepřového masa

Recept na delikátní paštiku z vepřového masa, žampionů a slaniny.


2.33x
150 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nastrouháme najemno. Část slaniny nakrájíme na kostičky, zbytek ponecháme na plátky na vyložení formy. Žampiony očistíme, nakrájíme na kousky a podusíme.

Vepřové maso umeleme na strojku, smícháme s játrovou paštikou a slaninou nakrájenou na kostičky. Ke směsi přidáme podušené nakrájené žampiony, žloutky, citronovou šťávu, provensálské koření a podle chuti osolíme. Podle chuti můžeme také přidat mletý černý pepř. Z másla a mouky připravíme jíšku, přidáme do ní nastrouhanou cibuli a spojíme s připravenou směsí.

Paštikovou směs dáme do formy vyložené plátky anglické slaniny a vaříme 1,5 hodiny.

Paštiku z vepřového masa podáváme vychlazenou. Krájíme ji na tenké plátky a podáváme s chlebem nebo slaným pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paštika z vepřového masa

Zpět na recept