Vaření.czReceptyPaštika z králíka a jater

Paštika z králíka a jater

Jemná domácí paštika z králičího masa, jatýrek a slaniny.


4.740x
90 min
2×

Ingredience

200 gslanina
1 ksrohlík
8 plátkůanglická slanina
1-2 lžícesuché bílé víno
300 gkráličí maso
300 gkráličí játra
1 ksvejce (L)

podle chuti

česnek
sůl
muškátový květ
mletá sladká paprika
mletý pepř (směs 7 druhů pepře)

podle potřeby

jemná strouhanka

Postup přípravy

Maso, játra, slaninu a česnek jemně umeleme. Rohlík namočíme do vína, lehce vymačkáme a také umeleme. Vejce smícháme s kořením (podle chuti) a přidáme do masové směsi. Základ paštiky dobře promícháme a osolíme podle chuti. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Formu (i chlebíčkovou) vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme připravenou směsí na paštiku, pokryjeme zbylými plátky anglické slaniny a dobře zakryjeme alobalem. Paštiku z králíka pečeme ve vodní lázni asi 60 minut na 165 °C. Po upečení paštiku zatížíme, necháme vychladnout a vyklopíme. Paštiku z králíka a jater nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.

Domácí paštiky

Paštiky byly vždy malou "třešinkou na dortu" při každé slavnostní příležitosti. Neobešly se bez nich žádné slavnostně prostřené tabule. Nejinak je tomu i dnes.

Domácí

Recept na kuřecí roládu s mandlovou paštikou

Vyzkoušejte s námi recept na výbornou kuřecí roládu s nádivkou z mandlové paštiky, oliv a parmazánu.

Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paštika z králíka a jater

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena