Pardubické perníčky

A toto je naše česká klasika. Perníčky můžete slepovat k sobě marmeládou nebo je zdobit bílkovou polevou.


3.01059x
45 min
6×

Postup přípravy

Tuk, moučkový a vanilkový cukr, med, vejce a jedlou sodu dáme do kastrůlku, vložíme do horké vodní lázně a rozehřejeme, až se všechny suroviny dokonale spojí. Necháme trošku vychladnout. Přidáme prosátou mouku, perníkové koření a zpracujeme vláčné, spíše tužší těsto. To potom vyválíme na tenký plát a formičkami vykrajujeme různé tvary perníčků. Na tukem vymazaném plechu je vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 10-15 minut. Ihned po vyjmutí z trouby perníčky potřeme žloutkem, ale z plechu je sundáme až mírně vychladlé. Perníčky uložíme do krabice a necháme asi 14 dní rozležet v chladnu.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pardubické perníčky

Zpět na recept