Parádní dukátky

Recept na dukátové buchtičky slovenské tety Aničky. Jsou báječné!


4.58x
120 min
3×

Postup přípravy

Pomeleme si lískové oříšky, rozinky pokapeme rumem.

Do vlažného mléka dáme droždí, půl lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přidáme vymíchanou Heru se žloutkem a 5 dkg cukru, přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a špetku soli. Vlijeme kvásek, dáme nakrájené rozinky a těsto dobře propracujeme. Na teplém místě necháme hodinu vykynout.

Vykynuté těsto na pomoučněném vále vyválíme 1 cm silně a vypichujeme malá kolečka - dukátky. Dáváme je do máslem vymazaného a vysypaného malého pekáčku, posypeme oříšky smíchanými s cukrem a skořicí, pokapeme rozpuštěným máslem a opakujeme. Poslední vrstva budou dukátky. Přikrytý pekáček necháme ještě chvíli kynout. Potom v rozehřáté troubě upečeme.

Vychladlé parádní dukátky nakrájíme na porce a na talíři polijeme studeným krémem.

Na krém si v troše mléka rozmícháme žloutky, mouku, cukr s vanilkou smícháme se studeným mlékem a za stálého míchání na mírném ohni uvaříme do zhoustnutí. Krém vychladíme a ochutíme rumem.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Parádní dukátky

Zpět na recept