Pappardelle all Arrabbiata

Klasický recept na lehce pikantní italský pokrm.


4.526x
15 min
2×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
4 ksrajče
2 kschilli papričky
3 lžíceolivový olej
4 kscherry rajčátka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

parmazán
čerstvá bazalka
čerstvě drcený pepř

Postup přípravy

Na třech lžících olivového oleje orestujeme na plátky nakrájené stroužky česneku a na kolečka nakrájené chilli papričky. Až se bude česnek barvit dozlatova, přidáme 4 na kostičky nakrájená rajčata (300 g oloupaných rajčat v plechu). Cca 5 minut redukujeme, pokud budeme používat čerstvá rajčata, můžeme přidat 1 lžíci vody.

Minutu před koncem přidáme 4 na kostičky nakrájená cherry rajčátka. Ochutíme solí a pepřem a smícháme s domácími těstovinami Pappardelle.

Po naložení na talíř poklademe Pappardelle all Arrabbiata pár hoblinkami parmazánu a několika lístky čerstvé bazalky. Posypeme čerstvě drceným pepřem a podáváme.
user-icon

autor 79simpi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pappardelle all Arrabbiata

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská