Pálivá neapolská pizza

Pizza jako z Itálie na plechu.


4.7164x
60 min
3×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
0.5 lžičkysůl
2 kscibule
5 ksrajče
1 konzervarajčatový protlak
20 dkguzenina
4 ksfeferonka
1 lžícebazalka
30 gdroždí
20 ksolivy
2 lžícecukr krupice
1 lžíceoregano
0.8 hrnkuolivový olej
1 lžičkamletý pepř
3.5 hrnkupolohrubá mouka
20 dkgstrouhaný sýr
1.25 hrnkuvlažná voda

Postup přípravy

Uděláme kvásek. Droždí smícháme se čtyřmi lžícemi vlažné vody a cukrem. Dáme na teplé místo, aby kvásek vzešel. Sůl a mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, kam vlijeme kvásek, zbytek vody a olej. Dobře propracujeme. Těsto na pizzu necháme kynout asi hodinu. Pak těsto rozválíme na dva plechy, které předtím vymažeme olejem. Během kynutí si připravíme náplň. Olej , cibule, rajčata, rajčatový protlak, bazalku, oregano, sůl, pepř, česnek, cukr, salám, trochu oliv, feferonky nakrájíme na kolečka nebo nasekáme. Vše společně podusíme v omáčku. Těsto na plechu natřeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pak vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Neapolskou pizzu pečeme asi 20 minut dozlatova.
user-icon

autor petrsparta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pálivá neapolská pizza

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena