Připravte si pizzu na plechu podobně jako Italové. Chutná skvěle!
Hodnocení
4.7
/ 5 (165x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Olej na vymazaní2 lžíce
Cibule2 ks
Rajče5 ks
Rajčatový protlak1 konzerva
Uzenina20 dkg
Feferonka4 ks
Bazalka1 lžíce
Olivy20 ks
Cukr krupice2 lžíce
Oregano1 lžíce
Mletý pepř1 lžička
Strouhaný sýr20 dkg
Olivový olej 2 lžíce
Těsto
Sůl1/2 lžičky
Droždí30 g
Olivový olej2 lžíce
Polohrubá mouka3 a 1/2 hrnku
Vlažná voda1 a 1/3 hrnku
Postup přípravy
Uděláme kvásek. Droždí smícháme se čtyřmi lžícemi vlažné vody a cukrem. Dáme na teplé místo, aby kvásek vzešel.
Sůl a mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, kam vlijeme kvásek, zbytek vody a olej. Dobře propracujeme. Těsto na pizzu necháme kynout asi hodinu.
Pak těsto rozválíme na dva plechy, které předtím vymažeme olejem.
Během kynutí si připravíme náplň. Olej , cibule, rajčata, rajčatový protlak, bazalku, oregano, sůl, pepř, česnek, cukr, salám, trochu oliv, feferonky nakrájíme na kolečka nebo nasekáme. Vše společně podusíme v omáčku.
Těsto na plechu natřeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pak vložíme do předehřáté trouby na 200 °C.
Hledala jsem jen recept na těsto. A musim uznat, ze těsto je bezva. Akorat bych byla taky pro rozdělení surovin, alespon na testo a na ten zbytek. Bylo by to mnohem přehlednější.
kuchařinka
Re: ingredience
Já o voze - vy o koze. Jde mi o červeně psané ingredience vedle receptu, které jste se neuráčil rozdělit - na těsto, náplň a třeba posypání. Jinak v rozpisu receptu to máte, ale to už je pozdě.
kuchařinka
ingredience
Proč nejsou ingredience rozděleny na těsto, náplň a ozdobu?? Je to hrozně nepřehledné a pro začínající kuchařku nesrozumitelné.