Domácí pizza s rajčaty ze zahrádky

Chutná, rychlá a nejen u dětí oblíbená delikatesa k obědu či k večeři.


5.02x
60 min

Postup přípravy

Droždí necháme chvíli stát při pokojové teplotě, poté rozdrolíme a smícháme se čtyřmi polévkovými lžícemi vlažné vody a trochou cukru. Dáme na teplé místo, aby vzešel kvásek. Sůl a mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a do něj vlijeme vzešlý kvásek, zbytek vody a olej. Těsto dobře propracujeme a necháme hodinu na teplém místě kynout.

Připravíme rajčatový základ - rajčatový protlak smícháme s prolisovaným česnekem, cibulí nakrájenou najemno, přidáme olivový olej a sůl.

Z vykynutého těsta uděláme tenkou placku a dáme ji do vymazané formy na pizzu, těsto by mělo být jemné a vláčné, pak se s ním dobře pracuje.

Těsto potřeme připraveným rajčatovým základem, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, poklademe plátky šunky a tenkými plátky nejlépe domácích rajčat, jejchž chuť a vůně u tohoto pokrmu dobře vynikne.

Domácí pizzu pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 15 minut, až okraje pizzy zezlátnou. Vyndáme z trouby, poklademe několika lístky čerstvé bazalky a ihned podáváme.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí pizza s rajčaty ze zahrádky

Zpět na recept